$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1ySf9n9nO"; ?> $db_host = "1" $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "19342244"; ?> ?>acker-9434/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?> $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>>'hitvtgywpoinqc09d0.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> ניר ברונשטיין נחקר בחשד להעברת מידע פנים לפעיל שוק ההון עופר אייזנברג
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

ניר ברונשטיין נחקר בחשד להעברת מידע פנים לפעיל בשוק ההון

תאריך: 07/09/2010 17:51   מחבר: מערכת האתר

בחודש נובמבר 2009 פתחה מחלקת החקירות של הרשות לניירות ערך בחקירה כנגד ניר ברונשטיין, לשעבר מנכ"ל פועלים שוקי הון, בחשד כי  העביר מידע פנים לפעיל שוק ההון עופר אייזנברג.
לאחר שהחקירה הסתיימה וממצאיה הועברו לפרקליטות מסוי וכלכלה, פורסמו מקצת הממצאים בעיתונות הכלכלית שסיקרה את הפרשה.

לפי תוצאות החקירה, בתאריך 10.1.2008, בשעה 14:14, דיווח בנק הפועלים, בדיווח מיידי, כי חלה ירידת ערך משמעותית בתיק ניירות הערך מגובי המשכנתאות (MBS) שלו בהיקפים של מאות מיליוני דולרים. לאחר חידוש המסחר במניית הבנק התברר כי שער המניה ירד בשיעור של כ - 4.71%  ויום המסחר הסתיים בירידה של כ - 2.9% אל מול שער הבסיס. 

באותו יום ולקראת השעה 12:00 הסתיימה ישיבת דירקטוריון הבנק שהחליט על פרסום דיווח מיידי בנוגע לירידת הערך הצפויה. מהחקירה עולה כי ב-12:05 העביר החשוד ברונשטיין, את דבר ההחלטה של הדירקטוריון לידי עופר אייזנברג  המנהל את פעילות ניירות הערך בחברת "טוארג קונסלטינג לימיטד".

עוד עולה מהחקירה כי החל מ-12:07 ועד ל-13:27, לפני מסירת הדיווח המיידי הנ"ל , נתן אייזנברג 59 הוראות שונות לביצוע מכירות שונות בהיקף כספי של כ-16 מיליון שקל על ידי חברת טוארג. מתברר שכל הוראות המכירה נענו, בין השעות 12:00-13:00, לפני מועד הדיווח המיידי . פעילות המכירות של אייזנברג וחברתו היוותה לפי החשד כ - 30% מהיקף המכירות במניית בנק הפועלים. הרווח שנוצר בחשבון טוארג באותו יום הסתכם בכ-337 אלף שקל.

הרווחים נוצרו כתוצאה מעסקאות "שורט", המקנות רווחים בעת ירידת ערך המניה במהלך מסחר. יוצא איפה, שחברת " טוארג"  מכרה מניות אשר לא היו ברשותה טרם פרסום הדיווח המיידי, כאשר את המניות אותן התחייבה למכור רכשה רק לאחר פרסום הדיווח המיידי. 

לאור האמור עולה חשד כנגד אייזנברג כי מיד לאחר שקיבל את המידע מברונשטיין הוא חלק אותו גם עם קרובת משפחתו, בת שבע שבח, ששימשה אז כמנהלת השקעות בחברת פסגות. החשד הוא כי שבח ניצלה את המידע לביצוע מכירות של מניית בנק הפועלים בהיקף של מיליוני שקלים ובסוף אותו היום נוצר בחשבונות בהם פעלה רווח של כ-74 אלף שקל. 

סנגורו של ברונשטיין, עורך הדין פיני רובין, מסר בתגובה לפניית "גלובס":"אמנם החשדות כבודן במקומן מונח, והחקירה היתה לגיטימית בנסיבות הענייון, אך משנסתיימה, ומשקראתי את ממצאיה, נראה לי כי הכחשותיו של ניר ברונשטיין בדבר מכירת מידע פנימי לחברו, לא הופרכו כהוא זה. אין ראיה ראויה וקבילה שיכולה להחזיק מים או להחזיק כתב אישום."

נמתין להחלטת הפרקליטות ונדווח.

התיק נסגר

היום 24/10/12 דווח כי הפרקליטות החליטה לסגור את התיק נגד ניר ברונשטיין. לא פורסמה בשלב זה עילת הסגירה. עורכי הדין שלו מסרו בתגובה ‏ "לכל אורך הדרך אמרנו כי אין בחשדות נגד ברונשטיין דבר. אנחנו שבעי רצון מהחלטת הפרקליטות"‏.